Google Chrome 66 – Autoplay blokeres nu som standard

Du har sikkert prøvet at komme ind på en hjemmeside, hvor der så automatisk går en video igang. Nu blokerer den nyeste version af browseren Google Chrome automatisk for autoplay, så de ikke afspiller automatisk.

Google Chrome er verdens mest populære browser, og nu er der kommet en ny version, der har fået versionsnummer 66. Google Chrome opdaterer altid automatisk, så du vil automatisk få den nye version når den bliver rullet ud. Du kan til enhver tid se hvilken version du har pt. ved at vælge indstillinger -> Hjælp -> Om Chrome.

I den nyeste version kommer der en feature som mange sikkert vil elske. Du har sikkert prøvet at komme ind på en hjemmeside, f.eks. TV2’s hjemmeside, hvor der så automatisk går en video igang. Udover at det stjæler af kræfterne i bredbåndsforbindelsen, er det også irriterende hvis du aldrig har bedt om at starte den video.

Men det slipper du nu for hvis du har Chrome 66. Her er autoplay af videoer på hjemmesider nemlig blokeret som standard. Det betyder i praksis at Chrome automatisk trykker på pauseknappen, når den registrerer en video, og du skal så selv trykke play for at se den. Et lignende tiltag ses det i den nyeste version af Safari, hvor autoplay også er blokeret som standard.

Udover blokering af autoplay byder Chrome 66 på forskellige udviklerværktøjer og sikkerhedsopdateringer.

Skriv et svar